Fem dagar senare..

Tänka sig det går faktiskt bra, förutom att jag igår var lite extra rastlös och det säger en del, med tanke på hur rastlös jag har varit dom andra dagarna. Trodde lätt att fredagen skulle vara värsta dagen men nej lördagen var om möjligt ännu värre. Kanske inte världens roligaste att ha och göra med för någon part. Det är knappt så jag tycker om mig själv ens och hur ska man då kunna begära att andra ska göra det? Tanken har slagit mig att det kanske var ciggaretterna som gjorde mig till den personen jag har varit. Egentligen är jag en jävligt otrevlig person men under tio års tid har jag förvandlats till en trevlig figur på grund av lugnet som rökningen gett mig. Nu när jag slutar så blir jag direkt den hemska människan som jag egentligen alltid varit, eller så är det abstinensen som talar (vad vet jag). Igår var jag sjukt lättirriterad, förlåt Tomas för att jag var så elak men du var faktiskt rätt störig. Lite får du skylla dig själv som utmanar ödet. Idag har äntligen ett lugn infunnit sig  i kroppen för första gången, kan kanske bero på att jag idag insett hur bra det kan gå utan ciggaretter i mitt liv. Fast motivationen pendlar nästan lika kraftigt som mitt humör!

Vad kan man bara säga!?

212918-8

Blacktowerkväll....

Jag anade faktiskt ugglor i mossen (ska du veta). Även om det kan vara svårt att tro så kan jag dra egna slutsatser ibland. Är inte så svårt när du går att läsa som en öppen bok. Som vanligt hade jag ju rätt, synd bara att det alltid ska komma fram på dom mest ovanliga sätt, för att du inte berättar själv.  Ikväll var det då dags för lite mysig blacktowerkväll hos Inga i hennes nya malmöhem. Var roligt att  se hur fint hon hade fått det efter så kort tid, hade mina aningar redan innan om att hon i princip skulle vara helt färdig (med det tempot hon håller). Jag och Jess kämpar på för att få allt färdigt i tid till inflyttningsfesten som är nästa lördag. Får väl se hur det slutar, rätt bra för det ordnar sig ja det gör det alltid (som en viss klok man brukar sjunga). Ibland är det så galet svårt att tro honom bara.
Nej nu är det dags att gå och nanna, så gott det går nu när hjärnan är full av tankar som inte borde vara där.
(Du kan för att du vill, glöm inte det).

Min favoritblomma får jag faktiskt ha nu när jag är så bra!!!

212918-9

Jag är bäst helt enkelt.....

Nu är jag så kallat icke rökare!!! (Woooohooo, suset går genom publiken och jag tackar och bugar för alla er som stöttar mig i mitt löjliga problem). Hur sjukt låter det, har rökt i ca. 10 år och nu får det f-n vara nog. Det håller inte längre så som jag mår. Dessutom är nackdelarna många, man blir ful både inuti och utanpå, tappar glansen i hår och hud, luktar illa, förlorar pengar och hälsa etc. etc. Man kan hålla på och räkna upp nackdelar i all evig tid, men den enda fördelen (som man måste vara rökare för att tycka) är att vissa ciggaretter faktiskt är goda, men det är ju långt ifrån alla. Dom allra flesta röker man endast för att stilla nikotinbristen. Helt sjukt egentligen, vad sysslar man med! Nu har jag dessutom fått svårt att andas och har lätt att få lunginflammation, då är det ju ännu trögare att röka. Om jag hade haft ont i ögat hade jag ju inte suttit och petat mig med en rostig spik i det för att göra det hela ännu värre. Tyvärr fastnade man i ett dumt beroende och en tanke av att jag ska sluta snart, inte just nu bara. Allting är lättare om man skjuter det på framtiden. Känns bra att ÄNTLIGEN ha kommit till insikt i alla fall. Bättre nu än om 25år när jag har kraftig kol och lungcancer på gång.
 
En rolig sak som jag måste nämna i min blogg är att Jögge fyller 25år idag!! Grattis till honom, nu är det snart dags för rullator eller åtminstonde käpp. Vi har ju en i förrådet som du vet, kan få låna den nu när du börjar bli gammal och grå. Du får faktiskt ett pensionärspoäng bara för att du fyller år.
Borde snart ta och kolla av den där poängställningen, vi får poäng lite då och då men ingen har koll på vem som leder egentligen. Tror iofs. att jag har en rätt bra idé om vem det kan vara (nån som känner sig träffad?)
Vem som leder fjortisligan är fortfarande som skrivet i sten efter ett sånt partaj som jag anat att en viss bekant befann sig på, det kan till och med vara så att det var hon som gjorde hela partajet så galet bra. Vem vet man kan ju inte ens fråga källan och det säger ju en del.. Må gott alla...

Shopping..

Varför har man alltid samma problem när man ska iväg, inget att ta på sig!! Kan stå i garderoben och framför spegeln hur länge som helst och inget blir bra. Känns det igen?
Därför har jag nu tagit tag i mitt STORA problem och shoppat lite nya outfits till vårens och sommarens partaj. Bland annat denna supersöta tunika (i lite kräkig färg) men som jag tror kan vara snygg mot mina snart brunbrända armar. Samma sak krävs till den vita blusen, lite bränna och ett par snygga jeans sen är man hetast i stan. Ooo vad jag längtar till mitt paket dimper ner i brevlådan. Tänk vad lite shopping kan göra med humöret!!
image6image7


Mr 666

Så sitter man då här hemma i sin ostädade lägenhet med snorig näsa och hes hals. Även om febern sätter sig med hjälp av (världens bästa) ipren känner jag mig allmänt groggy i skallen. Skönt att jag slapp tvinga mig iväg till jobb idag, tack kära kusin du är guld värd. Behöver nog sova bort denna förkylning och det är lite svårt i affären. Ikväll är det Bs 25års kalas, ska bli trevligt att få träffa alla gamla kändisar, var ju en stund sen jag såg dom alla sist. Får väl se hur länge jag orkar hålla mina blodsprängda ögon öppna men några timmar ska väl gå an. Han fyller bara 25år en gång så man får väl försöka härda. Oooo som jag längtar efter att få hålla lilla Casper, men det får nog dröja tills jag är frisk vill ju inte smitta det lilla pyret. Har köpt en söt liten present till honom och såklart en till lilla Liv som faktiskt har blivit storasyster och det måste man fira. Får ringa och boka en dag med Mari, helst nästa helg så man kan se honom när han är helt ny.

Till en annan sak måste jag bara nämna att jag tycker så synd om min lilla kombo som igår fick ett tragiskt besked. Vill bara att du ska veta att allt kommer ordna sig, det är inte kört än. Du är fortfarande ung och har alla chanser i världen att få göra det du vill. Om jag mot alla odds har lyckats starta ett företag, så kan du komma igång med ditt också snart. Glöm att du ska stanna där ett tag till, är bäst att lämna det hela innan skeppet sjunkit helt för din egen del (försök hitta nåt annat att göra så länge). Vi klarar ut detta på nåt vis, har själv planer på att sälja min själ till Mr 666 har hört att det betalar bra. Du kan kanske också hänga med på nåt plan, har hört att han gillar oförstörda flickor som vi, kan vara värt ett försök må jag säga.

Denna vackra kvinna!!!

                             


                 



Känner att jag är tvungen att ha med något i min blogg för alla karlars skull (alla dom som smygläser min blogg men aldrig skulle erkänna det). Kan man bli mer perfekt än Kate Moss? (frågar jag mig)
Hon klär i allt precis vilken stil som helst, både high fashion och svartvita porträttfoton, är rakt igenom vacker.
Nä så skulle man sett ut, men man får väl vara nöjd med det gud gav en, puckelrygg och olika långa ben. Fast i mitt fall är det faktiskt insidan som räknas, är nog bra mycket trevligare än Kate, hon kan ju inte ha fått allt. Nån rättvisa måste det ju finnas i världen.

Välkommen Casper 18/4 08.33....

212918-5

Upp som en sol ner som en pannkaka!

Idag är det med blandade känslor dagen fortgår. Från att innan ha haft så gott hopp om livets ljus ser allt plötsligt kolsvart ut igen. Förstår egentligen inte varför jag är förvånad, så har mitt liv alltid sett ut höga berg och lika djupa dalar. Kanske kan det ha att göra med att det idag är min tur. Har en känsla av att en viss kusin är på slående gott humör. På ett sätt är det tur att vi skiftas om att vara uppe eller nere. Slår aldrig fel, vaknar jag med mungiporna neråt kan jag garantera att jag kommer mötas av kusins stora leende så fort jag öppnar dörren till jobb. Är jag däremot glad som en speleman är det lika säkert att kusin har gråa tankar. Idag känner jag exakt så som hon kände förra veckan, inget ljus. Nu är det min tur att stirra på takkroken för att försöka få klarhet i om den håller min tyngd. Nej det var väl ganska överdrivet men det är åt det hållet tankarna går. Sen hjälper det inte att en viss miss A inte talar klarspråk nånstans. Pratade med henne precis och det kändes som om det enda råd hon kunde ge mig vara att ställa tofflorna och vandra vidare. Är verkligen hög tid att leta efter nån annan som kan ge bättre råd, jag blir galen på allt detta negativa!! Kan även vara så att det är sakerna jag fått veta nu som gör mig ont, men är fullt nödvändiga för mitt fortsatta varande. Sånt som jag måste få veta men ändå skräms för. Vill inte att det ska vara så, att den bild jag byggt upp plötsligt rasar. De rykten jag hört och skrattat bort visar sig vara sanna. Så otroligt pinsamt att man inte själv har sett det som alla andra verkar ha sett. Varför ska man ha så svårt för att förstå eller beror allting på förnekelse in i det sista....


Dagen efter fjortiskvällen Orvar...

 

Hela dagen börjar med att jag vaknar går ut i hallen och ser vad som verkar vara sexton par skor slängda lite varstans på golvet. Okej att Jessica kan vara lite lössläppt men detta verkar ju vara överdrivet tänker jag. Går ut i köket och ser en vas med påskliljor (självplockade mitt i natten skulle jag tro) och ett "romantiskt" brev signerat Fredde bredvid. Innehållet i brevet har jag censurerat till allas lättnad, sådana ord får inte vara med i min eleganta blogg. Går till soffan med min STOOORA kaffekopp som behövs för att vakna en dag som denna, slår mig ner och undrar över exakt vem som befinner sig i Jessicas sovrum. Är det hela MFFs herrlag eller några trevliga grabbar från gårdagen? Efter en stund kommer Fredde utörlande med rufsig frisyr och en sky av dagen efter odör runt sig. En stund senare kommer Tompa och Jessica också ut, aha då har jag fått svar på vems skorna i hallen var. Lukten blir inte bättre nu när tre personer har slagit sig ner runt en och rumsdörren står öppen så all väldoft kan spridas i lägenheten. Efter en stund upptäcker vi att Fredde har ett stort V-märke av svart sot på kinden. Ingen vet hur det har kommit dit inte ens Fredde själv (säger en del om promillehalten från gårdagen). Har väl lutat sig mot en smutsig lyktstolpe på den vingliga vägen hem, gissar jag. Känns som riktig semester, äter frukost i solen och pratar om gårdagens bravader. Bland annat om Jessicas och Freddes karaoke version av Bed of roses dedikerad till mig och Tompa som snart ska bli föräldrar. WHAT!!! Man såg i alla killars ögon "rör inte henne hon ska bli mamma" blicken. Tack Fredde för en lyckad raggningskväll. Nu när man börjar bli gammal måste man ta alla chanser man får och nu gjorde du så att en hel lördag gick till spillo?. Tack och åter tack!!

 

(Carro nu måste jag väl vara värd åtminstone 3 fjortispoäng!!)


Timbuktus stora ord...

Jag trodde det skulle bli bättre, men situationen har försämrats avsevärt. Och du vet att jag visst förstår att en av oss måste gå. Jag trodde enda kravet var att bli kär men relationshantering blir maktbegär. Och jag vet att kopplingen har lossnat så att en av oss måste gå..

Det är svårt att förlåta när någon har långa minnen. Det är så enkelt men vi lyckas ändå krångla till det. Invirade i intrigerna. Och det är knappast nåt som lever vidare. Vidare anser jag att det gått för långt, jag tror vi båda fått nok av sånt. Om och om tusen och en gång går det. Jag säger nånting och du missförstår det, tillliten försvann för längesen, nu kollar du min telefon och min msn. Nämligen svartsjuka brukar jag ljuga allt slutar alltid med att du tjurar så till din prinsessa dyker upp på sin vita häst borde lika barn avika bäst.

Lika barn avika bäst så jag drar ett bloss på min ciggarett och jag har inte mycket att lägga till. Men det är bäst att vi träffar vem vi vill. Oo ja..


Min ängel....

 

Nu har min mormors begravning varit, nu är hon en ängel. Vet att hon sitter där på ett litet vitt moln och håller tummarna för mig när jag ska göra nåt speciellt. Att hon oroar sig för oss alla när vi lämnar landet för semester (är ju skönast när alla är hemma).

Hoppas att vi kommer att ses igen på en annan plats. Tror nog egentligen inte på allt med himmel, paradis och sånt. Men det är en fin tanke, att vi alla ska mötas igen på "världens" bästa plats. Där gräset alltid är grönt, himlen alltid så där härligt klarblå, man går barfota och känner daggen mellan tårna. Dit där rosor aldrig dör, som vi sjöng på begravningen. Känns konstigt om vi alla sätts till världen för att leva våra liv, slita för att skaffa oss en bra utbildning, ett välbetalt jobb, en fin familj och många nära vänner. Sträva för att få den senaste bilen, finaste villan eller dom mest väluppfostrade barnen om vi sen ska sluta som gödsel i någons rabatt. Är det så känns allt fruktansvärt meningslöst och orättvist. Varför sättas här på jorden om man ändå bara ska ryckas upp en dag när nån tycker det passar. Och vem bestämmer när tiden är kommen, när man är klar liksom. Som när barn dör vem tog det beslutet och varför. Har dom en jury som röstar fram eller är det allsmäktig själv som står för dom tunga besluten? Borde ju finnas nån högre mening med det hela, men förmodligen inte.

Jag vet oavsett vad som är sant eller falskt att min mormor (lätt) är en ängel.

 

Tänker mycket på min morfar. Han är en riktig superman! Tänk om alla män var som honom, klarar sig finemang nu (rent fysiskt alltså och han är ändå 89 år). Måste känna sig otroligt ensam när han nu har mist sin livskamrat. Dom har verkligen gjort allting tillsammans, om dom har bakat en kaka har mormor rört till smeten och morfar bröat formen. Dammsög morfar dammade mormor under tiden. Nu får det bli andra bullar, har ju inte så mycket val heller för den delen. Om han inte har tänkt träffa en ny tant. Tänk så fantastiskt det hade kunnat vara, att ha någon att spendera sina sista år med. Det hade han varit väl värd, att bli kär en gång till. Tror att mormor hade unnat honom det, men man kan ju aldrig vara säker.

Fast om man tänker efter skulle man inte vilja att ens närmaste aldrig skulle klara av att gå vidare, om man själv gick bort. Hade hoppats att folk inte skulle gå helt under av sorg, men ändå vill man bli ihågkommen svår balansgång det där.

Saknad, men inte alltför sörjd för. Men saknad när någon har gått bort känns ganska nära kopplat till sorg, för att man (kanske) aldrig mer kommer att ses. Aldrig höra deras röst igen, aldrig få känna deras närhet.

  

Hur kan man nånsin vara beredd?

Du gav mig allt ett hjärta kan, du lever kvar i oss så länge livet ger oss tid.

Vi fick låna en ängel, som spred sitt ljus i vårt liv i varje andetag.

Hon togs bort från oss alldeles för tidigt, vi fick låna en ängel för en stund.



 

Ross och jag??

Äntligen har vi fått prata som vuxna människor utan en massa gråt och skrik. Känns skönt att förstå vad du menar, även om det gör ont att höra vissa saker. Hoppas bara att vi kan fortsätta i den här riktningen utan att falla tillbaka i gamla spår. Kan nog bli svårt att se dig med nån annan, du har ju ändå varit min i nästan sju år men jag är hellre din vän än inget alls. Det är väl bara framtiden som kan visa hur det går, vem vet hur vi har det om några år.
Som en vis människa sa igår, ni måste ju vara tillsammans ni är som Ross och Rachel (meant to be).



Till en helt annan sak måste jag bara nämna att det snart är dags, Ingrid min vän ska äntligen flytta till Malmö. Vad kan man säga annat än att det är på tiden. Lund kan väl inte vara nåt att bo i när man har en sån metropol som Malmö så nära. Allt kommer bli bra, så fort du bara kommit till ro i din NYA lägenhet. Längtar efter alla våra promenader och Greys kvällar. Oooo vad det kommer bli bra!!! Nu slipper jag ju förneka att Greys fortfarande visas på tv fast att jag inte har kanal fem. (Hoppas inte du känner dig utnyttjad för att  du stillar mitt tv-behov)...


Insikt?



Så här kan man ju känna sig efter att ha kommit till vissa insikter i livet...

Rolig upptäckt!! (inte)

Idag har jag kommit fram till så många bra saker... Jag har nog ett ben som är längre än det andra eller ett som är kortare, det beror på hur man ser det. Upptäckten kom när jag idag skulle ha uppvikta byxor, hur jag än vek och hade mig blev det ändå ojämnt. På eftermiddagen kom jag fram till att min ena axel sitter längre ner än den andra (kanske ett samband, verkar ju så) detta gör att alla tröjor sitter snett. Nu känns det som om det enda jag fattas nu är puckelryggen och vårtan på näsan för att få det kompletta utseendet.
Det konstiga i det hela är att man undrar varför man är singel, idag har jag fått svar på det i alla fall...

Många kramar nu ska jag ut och försöka träna upp en puckel.

RSS 2.0