Maktlös..

Är fortfarande väldigt berörd och ledsen över att varje dag läsa vidare om "42-åringen" och stackars oskyldiga lilla Engla. Jag både vill och inte vill öppna tidningen varje morgon och läsa om vad han har haft för sig år efter år utan att någon ingripit. Tråkigt att han har varit välkänd både hos polis och människor i samhället men att inget direkt har hänt. Mannen skulle ju fått vård för flera år sedan då hade detta kanske aldrig hänt. Läste även i tidningen i morse om en man som på en buss här i Malmö ofredat två unga tjejer genom att onanera precis bredvid dem. Inte nog med det han fick även utlösning som han smetade ner tjejerna och sätena med. Sen hoppade han av och försvann från platsen som om inget hade hänt. Vad är det för sjuk värld vi lever i undrar jag. När män börjar utöva sin "sexuella makt" på kvinnor offentligt borde något drastiskt hända. Vad vet jag "bussmannen" är kanske helt "ofarlig" men vill vi verkligen stå och vänta på att få detta bekräftat?? Straffen borde definitivt öka för vålds/sexförbrytare, nåt måste ju ske. Framförallt måste det satsas mer kraft på det rehabiliterande arbetet med män som är våldsamma mot kvinnor. Ingen som har blivit dömd för sex och våldsbrott mot kvinnor och barn ska släppas ut utan att få sina egna värderingar ifrågasatta. Den som en gång missbrukat sin frihet till att allvarligt kränka andras trygghet har inte längre rätt till en egen obegränsad frihet. Man kan inte bara förvara en människa i ett rum i några år och sen hoppas att han sonat sitt brott och kommit till insikt helt på egen hand. Det måste läggas kraft och energi för att få dessa människor tillbaka ut i det fria samhället, om de ens ska få någon andra chans.


Det värsta med hela detta är vetskapen om att "42-åringen" inte är den sista som begår ett sådant här brott. Redan om några dagar kan vi garanterat läsa om män som påkommits med barnpornografi eller våldtäkter/våldtäktsförsök etc. etc. Vad ska lilla jag kunna göra för att förebygga detta. ingenting!!
Känner mig väldigt maktlös och arg för tillfället.


Kommentarer
Postat av: Carro

Men på vem ligger det att hjälpa till att minimera riskerna då????

Om du inte kan göra något.... Du är väl precis som alla andra en fri människa i ett öppet samhälle och som vill att det fortsätter vara så.

Jag tycker att det är din skyldighet att ta reda på vad DU kan göra, om du nu känner så här. När du vet kan du skola mig, så hjälper jag gärna till!

2008-04-16 @ 12:45:41
URL: http://tokigt.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0